WKater

Voor de eerste groepswedstrijd van Oranje sprak ik met de redacteur en een fotograaf van deze krant af bij Bad Habits, de pub met het enige buitenscherm in de stad. We waren niet de enigen: een bomvol Pelipleintje, een wel heel lange rij en de wedstrijd tegen Spanje stond op het punt van beginnen. Dat werd niks – net als met Oranje trouwens, zo was de algemene verwachting. Er was al afgetrapt toen we bij toeval in ’t Kraantje in de Vrouwensteeg belandden. Een lekker groot scherm, niet te druk en een magistrale wedstrijd, die tot ieders verrassing met 5-1 werd gewonnen. Nou ja, ‘ieders’… Een aantal vaste bewoners van de pijpenla hing aan de bar en had nauwelijks oog voor wat zich op de Braziliaanse grasmat voltrok. Gras is immers prima spul, maar je moet het wel kunnen roken.

De eerste helft van Australië-Nederland keken we in de volgepakte Re-spons. Het schoot niet op met NL11 en ook het volgen van de wedstrijd viel in alle drukte niet mee. Tijdens de rust besloten we dus de rust van ’t Kraantje maar weer op te zoeken. En verdomd: Oranje won opnieuw! Noem het bijgeloof, maar waar we de rest van het toernooi zouden bekijken, stond na deze tweede zege dus wel vast.

Na Australië kwam Chili, toen Mexico. We voelden ons steeds meer thuis in ’t Kraantje en veel belangrijker nog: Oranje bleef maar winnen. Na Mexico kwam Costa Rica, toen Argentinië en toen… de kater. Na de beslissende strafschop van de Argentijnen schudden we kroegbaas Marco de hand en namen afscheid. ‘Tot ziens,’ zei hij nog, maar de kans daarop acht ik vooralsnog niet zo heel erg groot. Maar áls ’t Kraantje over twee jaar nog bestaat en áls het Nederlands elftal zich dan heeft weten te plaatsen voor het EK in Frankrijk, dan weet u nu alvast waar ik tijdens de eerste groepswedstrijd van Oranje uithang!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s