Popstad

Haarlem Popstad? De afgelopen weken was er geen ontkomen aan en doken de postertjes van het Haarlemse equivalent van ons Centrummanagement overal op. Nou vind ik het een leuke stad hoor, Haarlem, maar het moet er natuurlijk niet té leuk gaan worden. Ik kan mijn jaloezie al nauwelijks onderdrukken als ik bedenk dat Serious Request volgende maand in Haarlem neerstrijkt. Wij Leidenaren weten immers wat de komst van het Glazen Huis doet met de sfeer in de stad. En dan nog Popstad ook?

Het moet gezegd, met een ambassadeur als 3FM-dj Giel Beelen en acts als Chef’Special, Alain Clark en Van Velzen is Haarlem lekker bezig, maar of dat genoeg is om de Hofstad als Popstad naar de kroon te steken – ik dacht het niet! Met de Earring, Kane, Direct en Anouk is het lijstje van Den Haag toch echt nog wel wat indrukwekkender. In Leiden hebben we hoe dan ook het nakijken. Rubberen Robbie, The Shorts, Barry Badpak… De ‘muziek’ die vanuit onze stad de verschillende hitladders wist te beklimmen is op zijn zachtst gezegd geen Top 2000-materiaal, terwijl de Haarlemmer Boudewijn de Groot die prestigieuze lijst zelfs enige tijd wist aan te voeren.

Twee weken geleden schreef ik nog vol enthousiasme over het grote aantal liveoptredens en een mooi, nieuw podium in onze stad – ik denk een essentiële voorwaarde voor een goed muziekklimaat. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen, want intussen is bekend geworden dat Muziekhuis Qbus met een enorme huurachterstand kampt en mogelijk gesloten wordt. Daarmee zouden ook de betaalbare oefenruimtes verdwijnen, en dat is een slechte zaak. Want waar gaat dat heen, met die kamelenteen? Nee, ik geloof, ik geloof, ik geloof (et cetera) niet dat Leiden zich óóit Popstad zal kunnen noemen. Die kar kan zelfs een Armin van Buuren niet in zijn eentje trekken.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Popstad

  1. Krijn Schoonderwoerd

    Leiden mag dan wel geen popstad zijn, maar ik raad jullie wel aan om op 11 december in Gebr. de Nobel het optreden bij te wonen van Birth of Joy. Een band die bestaat uit 3 leden en 1 lid daarvan komt uit Leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s