Belegen bollen

Heeft u dat nou ook? Dat u ’s zomers – als de terrassen in de binnenstad bomvol zitten en iedereen van een koel drankje geniet of met een ijsje door de stad slentert – dat ú dan juist zin heeft om uw tanden in een lauwwarme, zompige, bepoedersuikerde oliebol te zetten? Nou, ik dus niet! Oliebollen horen wat mij betreft bij 3 oktober en bij de jaarwisseling, en daar houdt het ook wel mee op. De gebakkramen op de mini-kermisjes die jaarlijks in de lente en de zomer op de Lammer- en Beestenmarkt neerstrijken, hebben niet voor niets nauwelijks klandizie, lijkt me zo.

Maar ja, we leven in een vrij land, en dus ben je als Volkspartij die Vrijheid hoog in het vaandel heeft staan geen knip voor de neus waard als je niet de strijd zou aanbinden met regelgeving die het onmogelijk maakt om in Leiden het hele jaar door oliebollen te verkopen. Maar liefst twee moties hadden VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen en raadslid Margreet van Wijk-Meijer ervoor nodig, maar met deze flagrante misstand lijkt nu eindelijk korte metten te zijn gemaakt. Hulde dus, voor deze twee voortvarende vrijheidsstrijders – een lintje, een straatnaam en/of een standbeeld zullen vast en zeker volgen!

Wethouder Robert Strijk zegde namelijk toe de bepaling die een stokje stak voor oliebollen in augustus te zullen aanpassen. Maar daar verbond hij wel een voorwaarde aan: de oliebollen mogen dan wel worden verkocht, maar niet ter plaatse worden gebakken. Belegen, koude bollen dus! Daar zal de VVD toch zeker geen genoegen mee nemen? Want wij vrijgevochten Leidenaren willen als de mussen van het dak vallen natuurlijk wel vérse oliebollen. En een kerstboom met kluit kunnen kopen in het voorjaar, dat willen we trouwens ook wel. Handen uit de mouwen dus, Margreet en Frederik. De stad rekent op jullie!

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Belegen bollen

  1. Jacolien (en Kees ook)

    Wij hebben hiervan genoten! Kees & Jac

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s