Nieuwjaarsdeceptie

Traditiegetrouw staat de eerste maandagavond van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op de Leidse agenda. Het is een mooie gelegenheid om ‘tout Leiden’ tegen het lijf te lopen, en dus ben ik er samen met mijn collega’s van deze krant al even traditiegetrouw van de partij. Maar omdat dat ‘tegen het lijf lopen’ ook letterlijk kan, en me dat met een vers gebroken arm toch een wat minder goed idee leek, volgde ik de steevast drukbezochte borrel in de Pieterskerk dit jaar thuis op de bank, via sociale en lokale media. Een kleine nieuwjaarsdeceptie dus.

Hoewel de feestelijke bijeenkomst volgens mijn doorgaans betrouwbare bronnen in alle opzichten als twee druppels water op die van voorgaande jaren leek, stond de receptie dit jaar voor 10.000 euro minder op de begroting dan in 2013 en 2014. Waar die besparing van maar liefst 25% nu precies in zit, is vooralsnog een raadsel – het zal toch niet alleen mijn afwezigheid zijn geweest? Het enige nieuwtje dat de avond opleverde – sommigen spraken zelfs van een scoop – was dat burgemeester Lenferink op persoonlijke titel een voorschotje nam op een Leids verbod op consumentenvuurwerk.

En zelfs dat is geen nieuws, laat staan een scoop. Precies een jaar geleden schreef ik de column ‘Geen vuurwerk’ – ook toen had Lenferink in zijn eerste speech van het jaar heel voorzichtig een proefballonnetje opgelaten, dat ook toen door de media behoorlijk werd opgeblazen. Of er binnen 11 maanden nu dus wel een verbod op het afsteken van vuurwerk zal liggen, lijkt me nog maar zeer de vraag. Hoe dan ook staat mijn eerste goede voornemen voor 2016 nu al vast: op maandag 4 januari ben ik er in de Pieterskerk gewoon weer bij. Koste wat kost. Kan de gemeente daar in haar begroting in elk geval alvast rekening mee houden…

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s