Leiden in lust

Leiden staat weer op de kaart. Op de Kaart van de Liefde dit keer. Een omvangrijk onderzoek onder twintigers en dertigers toont aan dat we het in onze stad weer eens een keertje prima voor elkaar blijken te hebben: maar liefst 64% van de Leidenaren geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar seksleven, en daarmee zijn we – geloof het of niet – de meest tevreden stad van Nederland! Zolang het om seks gaat althans, want voor de doorsnee Leidenaar valt er natuurlijk altijd wel iets te ziegezagen.

Anders dan in de rest van het land, blijken seks en liefde voor het merendeel van de Leidenaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. En jawel, ook op amoureus vlak doet Leiden het opvallend goed: 73% is gelukkig in de liefde, en dat percentage tikt landelijk de 60 nog niet eens aan. Eenzelfde 73% van de Leidse bevolking geeft aan te verwachten samen met de huidige partner oud te worden. Is het niet lief? Het is met onze stad zelfs zo gesteld dat het einde van een relatie – waarbinnen meer dan elders veel waarde wordt gehecht aan goede communicatie – voor bijna de helft van de inwoners ook het einde van de wereld zou betekenen. Stelletje drama queens!

Onze soms 50 tinten grijs lijkende stad blijkt dus een stad van liefde en lust te zijn! Toch geeft meer dan de helft van de Leidse Romeo’s en Julia’s aan dat het hier niet meevalt een serieuze partner te vinden. En dat is best wel een dingetje: de volle 100% zou het erg vinden als dat nooit zou lukken en een relatief groot deel van de Leidse ondervraagden zoekt zijn heil daarom in online dating. Ook u verwijs ik graag naar internet. Als u het, net als ik, leuk vindt om in dit soort onderzoeksresultaten te grasduinen, dan vindt u alles over liefde, lust en angst in onze stad (en in de rest van het land) op kaartvandeliefde.nl.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s