Verleidingen

Vorige week maakten 3370 nieuwe studenten kennis met de stad waar zij de komende vier jaar gaan studeren. De verenigingen en heel veel Leidse bedrijven en organisaties lieten zich tijdens de EL CID-week van hun allerbeste kant zien. Eerder al hadden deze studenten voor Leiden gekozen en dit was het moment om de kersverse Leidenaars te laten zien hoe mooi, hoe veelzijdig en hoe leuk hun studentenstad nu eigenlijk is.

Goede wijn behoeft geen krans, want ja, Leiden ís mooi, Leiden ís veelzijdig en Leiden ís ontzettend leuk. Graag wil ik de nieuwe studenten dan ook feliciteren met hun keuze en ze natuurlijk ook van harte welkom heten in de stad van hutspot, haring, wittebrood, Rembrandt en Barry Badpak. Want één ding staat vast: jullie gaan een onvergetelijke tijd beleven in dit waterski-walhalla aan de Rijn!

In dit wat?!! Ja, ik heb het ook niet verzonnen en stond er ook wel van te kijken, want in Leiden kun je heel veel kanten op, maar waterskiën behoort toch niet tot de sportieve activiteiten die hier met regelmaat gebezigd worden. Sterker nog: ik heb het nog nooit gezien. Toch leek het Leiden Marketing een goed idee om voor een nieuwe promofilm een speedboot met een waterskiër erachter door de Witte Singel te laten racen. Een bruidspaar voor de Hooglandse kerk kan ik begrijpen. Een violiste en een cellist in de Pieterskerk ook. Bij een danseres in de Meelfabriek begint het wat gekunsteld te worden. Maar waterskiën ter hoogte van de Sterrewacht raakt figuurlijk – en naar je mag hopen ook letterlijk – kant noch wal. In de Leidse Singels geldt een maximumsnelheid van 6 km/u. Ik ben geen kenner, maar waterskiën bij deze snelheid lijkt me minstens zo’n uitdaging als het tijdig afronden van een studie, zeker met de verleidingen die in onze stad écht op de loer liggen.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s