SEQR (2, slot)

Begin dit jaar vertelde ik u dat de vier Leidse Dirk-winkels een samenwerking waren aangegaan met de naar het schijnt elders in Europa populaire betaaldienst SEQR. Na het verstrekken van heel veel persoonlijke gegevens kon ook ik bij mijn eigen Dirk aan de Langegracht mijn boodschappen betalen via mijn smartphone. ‘O, bent u dat?’ glimlachte een van de caissières toen ik om af te rekenen in plaats van mijn pinpas mijn telefoon tevoorschijn haalde. Het kwam dan ook niet echt als een verrassing dat Dirk vorige maand stilletjes de stekker uit het project trok.

Ik had net die week een cashback van € 9,38 van SEQR ontvangen, de ‘beloning’ voor een kwartaal lang afrekenen met mijn telefoon. Verder leverde het mij, en naar ik aanneem ook Dirk, helemaal niets op. SEQR was niet makkelijker of sneller dan betalen met een pinpas. ‘Juh, doet die telefoon weg – een beetje gaan staan sms’en terwijl ik hier sta te wachten, malloot!’ was maar een van de opmerkingen die ik van klanten achter me in de rij naar mijn hoofd kreeg. Tja…

Vorige week heeft Dirk de pinapparaten bij de kassa’s vervangen en kun je er razendsnel contactloos afrekenen. SEQR is beduidend minder voortvarend: nog altijd staat op de website dat je bij de vier Leidse Dirken terecht kunt met hun app. Zoals ik me wel iets kon voorstellen bij de geïrriteerde reacties uit de rij achter me, snap ik ook dat. Het is immers wel heel treurig dat de kantine van hand- en voetbalvereniging ‘Met Moeite Opgericht’ in Hoogmade in dit land je enige klant is. SEQR, je spreekt het uit als ‘secure’. Het enige wat mij zeker lijkt, is dat dit het allerlaatste is wat u ooit over SEQR zult lezen. Ik ben hooguit nog benieuwd wanneer ik de paar euro cashback over de boodschappen die ik deed in april op mijn rekening zie verschijnen.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s