Pop-up

Als er ergens een gaatje valt, popt er iets up. In andere wereldsteden een bekend fenomeen, in Leiden begint het pop-up-concept nu pas te leven. Vrijdag opende De Buurt, een zomerse hangout vol sport, cultuur en natuurlijk horeca, die al werd opgebouwd terwijl het sloopmateriaal van de bebouwing rond het Gat van Van de Putte nog werd afgevoerd. Dit tijdelijke containerdorp tegen over het station is nog tot en met 18 september gratis toegankelijk.

Op de parterre van het pand van V&D aan de Aalmarkt popt deze zomer zeer waarschijnlijk een tijdelijk warenhuis up. Initiatiefnemer is Hans Genotte, de voormalige bedrijfsleider van V&D Leiden, die intussen als vestigingsadviseur voor het Centrummanagement aan de slag is gegaan. Tot en met zondag konden huurders van een plekje in dit pop-up-warenhuis zich aanmelden. In afwachting van een definitieve bestemming een uitstekend idee, waarvan ik heel benieuwd ben hoe het uitpakt.

Ook in deze column heb ik nog wat ruimte over, dus kan ik mooi twee oude Steeksleutels laten pop-uppen. Twee weken geleden herinnerde ik Douwe Bob aan de biertjes die hij Christiaan en Ties had beloofd toen zij aangemoedigd door de zanger een duik in de Nieuwe Rijn hadden genomen. De twee waterratten werden uitgenodigd in Douwe’s eigen Fool Bar, dronken een biertje met de zanger en ontvingen vrijkaartjes voor zijn concert in de HMH, maart volgend jaar. En in maart van dít jaar beschreef ik naar aanleiding van een schilderij van de Leidse schilder Floris Verster hoe boeiend en informatief de achterkant van zo’n schilderij kan zijn – een leuk idee voor de Lakenhal, meende ik. Nog tot en met 4 september is in het Haagse Mauritshuis de expositie ‘Verso’ te zien met nauwkeurige reproducties van – jawel – de achterzijdes van beroemde schilderijen. Ik pop er zeker een keertje up!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s