Losse flodders

Opnieuw ophef over wapens in onze stad. Over speelgoedwapens, om precies te zijn. Want waar Amsterdam met de ene schietpartij na de andere liquidatie te kampen heeft, hoeven wij ons hier gelukkig slechts druk te maken over plastic pistooltjes en losse flodders. Volgens onbevestigde berichten werd de afgelopen editie van Leidens Ontzet een 21-jarige kermisganger die een nepwapen en munitie met zuignapjes bij zich droeg door agenten tegen de grond gewerkt en afgevoerd. Burgemeester Lenferink ging niet op dit incident in, maar herhaalde nog maar eens dat de aanwezigheid van speelgoedwapens op de kermis hem ‘irriteerde’.

Terwijl rechtse politici in Amerika particulier wapenbezit te vuur en te zwaard verdedigen, keerde de Leidse VVD-fractie zich vorig jaar al faliekant tegen dit plastic schiettuig. Hoewel ze niet verboden zijn, was kermisexploitanten dit jaar opnieuw verzocht in Leiden geen nepwapens weg te geven. Tevergeefs dus. Ik was zaterdagmiddag nog geen minuut op de kermis en zag de bui meteen bij Henkies Prijzenpaleis al hangen: een complete made-in-China wapenuitrusting, met knuppel, boeien, een pistool en een machinegeweer.

Lenferink verklaarde samen met de 3 October Vereeniging nogmaals op zoek te gaan naar mogelijkheden om nepwapens uit Leiden te weren. Op zich een goed streven, maar wil dat geen losse flodder blijken, dan doet hij er goed aan niet te wachten tot het 3 oktober 2017 is, maar zou hij ook eens een kijkje kunnen nemen bij de Leidse filialen van Action, Bart Smit en Intertoys, waar de schappen vol hangen met die plastic pief-, paf- en poeftroep. Want misschien is een kermis – van oudsher niet echt de aangewezen plaats voor smaak, fatsoen en goede zeden – überhaupt niet het meest logische startpunt voor een kruistocht tegen klapperpistooltjes.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s