Onacceptabel

Het is elk nieuw jaar weer zo’n momentje: hoe verliep de jaarwisseling in Leiden en wat vond burgemeester Lenferink daarvan? We hoefden dit keer niet te wachten op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, want 2016 stond nog niet geparkeerd of onze burgervader reageerde al ferm op het gooien van zwaar, illegaal vuurwerk naar Leidse brandweermannen. ‘Onacceptabel,’ vond hij het. En terecht! Dit soort incidenten zullen hem alleen maar sterken in zijn goede voornemen voor 2017: meer vuurwerkvrije zones en een centraal vuurwerk op de Lammermarkt. Mijn zegen heeft hij.

In Leiden Noord werd een aantal parkeerautomaten opgeblazen. Ongetwijfeld een vorm van hersenloos en door alcohol gevoed vandalisme, maar mochten deze vernielingen een statement zijn, dan zou ik de achterliggende gedachte nog enigszins kunnen volgen. De introductie van betaald parkeren in dit deel van de stad verloopt verre van soepel. Keer op keer zadelt de gemeente de bewoners op met de gevolgen van haar eigen gebrekkige en nodeloos gefaseerde planning. Zelfs ik stond vorig jaar eventjes op ontploffen, en dan hebben wij niet eens een auto!

Onduidelijkheid over data, bezoekerskraskaarten die hun geldigheid verliezen en tijdig maar tijdelijk vervangen moeten worden door weer nieuwe kaarten, met ook al zo’n nog onbepaalde houdbaarheidsdatum… Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs, net zo min als de vage vragen in de DigiD-procedure waarmee die kraskaarten online besteld kunnen worden. Als de gemeente ‘begin 2017’ – aan een concrete datum waagt het Loket Parkeren zich maar niet meer – ook voor de bezoekers van haar bewoners overstapt op kentekenparkeren, zou aan alle onduidelijkheid een eind moeten komen, maar na de eigenlijk onacceptabele voorgeschiedenis heb ik daar intussen een heel hard hoofd in.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s