Opmerkelijk

Heeft u dat ook? Dat u elk leegstaand pand in de binnenstad nauwlettend in de gaten houdt, benieuwd naar welke aanwinst voor Leiden zich hier nu weer gaat vestigen? Ik gluur dan graag naar binnen, volg de eventuele werkzaamheden en werp en passant een snelle blik op de post die zich er ophoopt. Meestal onbetaalde rekeningen, waarvan het maar de vraag is of ze ooit nog betaald zullen worden, reclamefolders en wat ongelezen edities van deze krant. Ik geef toe: ik ben een nieuwsgierig aagje.

Malle Babbe en Bennies (ooit mijn favoriete sparerib-adres) op de Beestenmarkt, Bar & Bas (nog zo’n horeca-favoriet) aan de Turfmarkt… de panden staan al tijden leeg. Als dit jaar de parkeergarage aan de Lammermarkt opengaat en de loop weer in dit stukje stad komt, zou het zo maar een A-locatie kunnen worden. Ook een leegstaand pand in de Donkersteeg (ook bekend als de Schoenensteeg) volg ik op de voet. Ooit zat daar Dolcis, dat na een fikse verbouwing nog wel een doorstart maakte als Opmerkelijk, maar opmerkelijk genoeg ook weer snel verdwenen was.

Heel weinig post, daar op de betonnen vloer bij Opmerkelijk. Eén brief slechts, voor de familie Pauw. ‘Kuipersteeg 10′ staat er op de enveloppe, met een verkeerde postcode eronder. Aagje sloeg aan het googelen. In september 2012 werd Kuiperssteeg 10 samen met de nummers 6 en 8 verkocht via een executieveiling. Aan een sticker van PostNL te zien, heeft de uitbater van pedicuresalon ’t Voetenkeldertje (ook iets met voeten dus), die nu aan de Kuiperssteeg gevestigd is, de brief retour afzender gestuurd, waarna een postbode het poststuk op basis van de onjuiste postcode in de Donkersteeg onder de glazen deur door schoof. Zal deze brief de geadresseerde ooit bereiken? Mochten er lezers zijn die de familie Pauw kennen: er is post voor ze!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s