Stemmen!

Bent u ze al zat, de lijsttrekkers? Het heeft wel iets weg van zo’n familieverjaardag waar je helemaal geen zin in hebt. De grapjes van oom Sybrand die niemand begrijpt, maar waar oom Mark toch heel hard om lacht (omdat oom Mark om alles heel hard lacht), de mooie verhalen van de goedige oom Emile, de vlotte babbel van neef Jesse, oom Alexander, die de boel een beetje bij elkaar probeert te houden, oom Lodewijk, die stilletjes in een hoekje zit, de zelfgenoegzame oom Henk, bij wie je liever uit de buurt blijft, en tante Marianne, die met een vies gezicht naar de plakjes leverworst kijkt. En niet te vergeten oom Geert, van wie je nooit zeker weet of hij zin heeft om te komen, maar die ook als hij niet van de partij is de sfeer bepaalt.

Het was goed om te zien dat de jonge Leidse kiezers er twee weken voor de verkiezingen nog wél zin in hadden. Want wat was het druk bij het door een coalitie van vijf studentenverenigingen perfect georganiseerde debat in de Stadsgehoorzaal! Het jonge publiek luisterde er aandachtig naar de verhitte discussies, hoe ver van hun bed soms ook. Natuurlijk, het is maar een selectief deel van het jonge electoraat, maar toch: in VS en VK liet de jeugd het massaal afweten, met Trump en Brexit als gevolg.

Graag herhaal ik hier mijn oproep van vorige week. Of u er nu intussen de buik vol van heeft of niet: ga vooral stemmen vandaag! Ik heb met een stembureau in mijn straat makkelijk praten, maar met 47 Leidse stemlocaties is er zeker ook een bij u in de buurt. En troost u met de gedachte dat de hele familie zich vanaf morgen voor vermoedelijk maanden terugtrekt achter de gesloten deuren van de achterkamertjes. Zet u dus over uw tegenzin heen en vier het ‘feestje van de democratie’ vandaag mee. U kunt nog tot 21.00 uur een hokje rood kleuren. Doen!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s