Hamsteren

Eerder deze zomer kondigde Albert Heijn aan binnen afzienbare tijd met kassaloze winkels te komen. De AH to go bij de ingang van het Leidse station is al caissière (m/v)-loos, maar in dit nieuwe concept hoef je je boodschappen zelfs niet meer te scannen en betaal je de inhoud van je tas geheel automatisch zodra je de winkel verlaat. Dat klinkt natuurlijk heel vernieuwend, maar valt toch volkomen in het niet vergeleken bij de revolutionaire primeur die bezoekers aan de AH-winkel aan het Kooiplein vorige week beleefden: de boodschappenloze supermarkt.

De winkel in Leiden Noord wekte de indruk dat de laatste Hamster-campagne wat al te succesvol was verlopen, want de meeste schappen waren leeg. De oorzaak is naar verluidt een miljoenenschuld van franchisenemer Gerrit van Noort aan Ahold, die tot het stopzetten van de leveringen aan AH-filiaal 8622 leidde. Allesbehalve ‘Everybody Appie’ dus dit keer, want van alle boodschappen die ontbraken, werd die aan de consument misschien nog wel het meest gemist. Nu zijn immers in eerste instantie de klanten de dupe. Die hebben op hun beurt geen enkele boodschap aan interne conflicten en kopen voor deze sanctie letterlijk en figuurlijk helemaal niets.

Het Bonusvoordeel gaat dan ook naar de in februari van dit jaar geopende Hoogvliet, aan de andere kant van Het Plein. De keren die ik er was, was het er vergeleken met andere Hoogvliet-winkels aan de rustige kant, en te oordelen naar de afprijzingsstickers op de vele versproducten die hun uiterste houdbaarheidsdatum hadden bereikt, ondervond de nieuwe supermarkt problemen om in de wijk voet aan de grond te krijgen. Daarin wordt Hoogvliet nu een handje geholpen door de grote en almachtige concurrent, de Zaanse grootgrutter die op deze manier onbedoeld toch weer op de kleintjes let.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s