Sint Zonder Veer

Tv vertekent. Vrouwelijke tv-personalities die op de buis dikker schijnen te lijken dan ze in het echt denken te zijn, kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Ook in het karakter van BN’ers kun je je lelijk vergissen als je je slechts op hun tv-optredens baseert. Zo schijnt columnist Bassie (de clown schrijft voor de site ShowBizNews.nl – ze geven ook iedereen maar een column!) in werkelijkheid behalve aan zijn acrobatische broer ook een allememachtige hekel aan kinderen te hebben.

En neem Sinterklaas. Dat lijkt op tv zo’n kindervriend, die zelfs als ongeschoolde Pieten Zonder Veer er met zijn schimmel Amerigo van doorgaan minzaam blijft glimlachen, onverstoorbaar grapjes blijft maken en oog blijft houden voor de kinderen die hem verwelkomen.

Hoe anders was dat in Leiden, anderhalve week geleden. ‘Zien júllie de boot al?’ Burgemeester Lenferink deed het goed en wakkerde de spanning bij de kinderen, die luidkeels meezongen met Coole Piet, nog maar eens lekker aan. Jammer dus dat er vervolgens ook een uitermate koele Sint aanmeerde, die voor hij zich tot de kinderen richtte eerst een kus van organisatrice Monique verlangde, vervolgens over de RijnGouweLijn begon te zemelen en ook daarna niet heel veel leuker werd. ‘Wat een lamlul, die Sint,’ zei een als Zwarte Piet uitgedoste vader tegen zijn vrouw, toen hun drie kleine pietjes zich even buiten gehoorsafstand bevonden. Dát kun je over de vandaag jarige goedheiligman natuurlijk niet zeggen, maar dat de Sint niet in zijn beste doen was, was wel duidelijk. Het leek wel een Sint Zonder Veer!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s