Monstermoskee

Paul ter Linden, een 20-jarig aanhanger van de Haagse afdeling van de PVV, vindt dat de gemeente Leiden de bouwvergunning voor de zijn voltooiing naderende moskee in Leiden Noord moet intrekken. Een typisch gevalletje monkey see, monkey do, want Ter Linden handelt hiermee geheel in de geest van de Grote Geert. Zaterdag klust de blonde verlosser danig buiten zijn kraam door zijn stem te verheffen tegen de bouw van een moskee in New York. ‘Op Ground Zero!’ vertekent Wilders welbewust de feiten. In werkelijkheid moet het gebouw op een minuut of tien wandelen van het voormalige WTC verrijzen.

Waar bemoeit de PVV-leider zich mee? Het lijkt me een zaak van New York en de VS, waar rednecks genoeg rondlopen om op redeloze wijze stemming te maken. En dan hebben ze daar voor verdere nekzwetserij altijd Sarah Palin nog achter de hand. Ook Ter Linden vertekent in zijn heilloze missie de feiten door te spreken van een ‘monstermoskee’. De vraag is alleen of dat zo welbewust is, want afgaande op zijn tweets van de afgelopen weken gelooft het joch werkelijk dat er aan het einde van de Marnixstraat een complex komt te staan dat anderhalf keer zo groot is als Ahoy’. Het is helaas kenmerkend voor de wijze waarop de PVV opereert. En geef ze eens ongelijk: het zaaien en cultiveren van op te snelle aannamen of een onjuiste weergave van feiten gebaseerde angst heeft ze tot dusver geen windeieren gelegd.

Drie jaar geleden baarde Ter Linden nog opzien met zijn idee om hiv-geïnfecteerden verplicht te voorzien van een brandmerk, ergens tussen navel en geslacht – ‘om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.’ Inmiddels heeft hij afstand gedaan van dit onbezonnen en onzalige plan. Het verstand komt met de jaren, zegt men. Bij de een duurt dat alleen net iets langer dan bij de ander.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s