Zoek de verschillen

Tussen het moment waarop ik deze column aanlever en het moment waarop u hem kunt lezen, zitten welgeteld vijf dagen. Dat lijkt niet veel, maar in Leiden luistert dat begin oktober nogal nauw. Waar Leidens Ontzet voor mij namelijk nog moet beginnen, heeft u het Feest der Feesten alweer twee dagen achter de rug. U kijkt hopelijk terug op een (zoals dat zo mooi heet) ‘goed Ontzet’, terwijl ik me daar met alle voorpret van dien nog op zit te verheugen.

Die voorpret begint elk jaar als ik de Feestwijzer van de 3 October Vereeniging van de mat raap. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik vind het altijd prettig om al bladerend op niet al te gek veel verrassingen te stuiten. Sterker nog: ik ga eigenlijk slechts op zoek naar de verschillen, en gelukkig zijn dat er meestal niet veel! Hoewel de 3 October Vereeniging dit jaar haar vijfentwintigste lustrum vierde en het programma uitgebreider was dan anders, was ik toch blij om te zien dat alle vaste onderdelen daar nagenoeg onveranderd deel van uitmaakten.

Maar het begint toch pas écht te kriebelen als op het uitgestrekte kermisterrein geheel volgens het aloude draaiboek de fietsenrekken zijn verwijderd en de knalgele aggregaten worden geplaatst van de firma Ho… Ho! Vorige week zondag was het zover, maar de firma Homan was tot mijn verbazing na jaren trouwe dienst niet meer van de partij. ‘Energy on Tour’ stond er op het eveneens geel gekleurde materieel van een blijkbaar nieuwe leverancier. ‘Waarom?’ vroeg ik me af, en vooral: ‘Gaat dat wel goed?’ U kent inmiddels het antwoord op die laatste vraag, maar ik sluit als ik dit schrijf allerminst uit dat de kermis zal worden getroffen door een ernstige stroomstoring. Intussen hou ík de spanning er in elk geval in: mijn 3 Oktober-avonturen leest u pas volgende week.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s