Exit-expo

Het was even slikken toen ik op Eerste Kerstdag op de Beestenmarkt een blik op de inmiddels al volledig gestripte Portakabins wierp. Serious Request was nu echt voorbij, dat was wel duidelijk. Hoe een uitbundig schijnend zonnetje ook zijn best deed, het stille plein deed koud aan. Wat restte, waren mooie herinneringen aan een warme week, waarin Leiden dankzij het Glazen Huis in heel Nederland in het middelpunt van de belangstelling stond.

Dat was voor onze stad wel even geleden. Ooit traden hier wereldberoemde artiesten als Queen en Genesis op, werd de proloog van de Tour de France hier verreden en werden grote televisieshows rechtstreeks vanuit Leiden uitgezonden. Ooit had Leiden namelijk een evenementenhal. Begin februari wordt de Groenoordhal na veertig jaar trouwe dienst en twee jaar lijdzaam wachten dan toch echt gesloopt. Bij wijze van laatste saluut hebben de opdrachtgevers tot deze sloop in samenwerking met de Gemeente Leiden in de hal een tentoonstelling ingericht, de Groenoord Expo.

Een handjevol schoolbankjes, balen stro met dranghekken eromheen, twee oude Kevers en wat provisorisch opgehangen en neergezette winkeldochters van de Kringloopwinkel… Het had er alle schijn van dat ik me iets teveel van deze met veel bombarie aangekondigde ‘exit-expo’ had voorgesteld. Mijn camera bleef in zijn tas en binnen tien minuten stond ik weer buiten. Dat neemt niet weg dat ik u toch van harte kan aanraden er even een kijkje te nemen. Om nog één keer over de kale betonnen vloer te slenteren, de sfeer te proeven, de unieke houten kapconstructie te bewonderen en terug te denken aan wat u er in de loop der jaren heeft gedaan, gezien, gehoord en beleefd. Nu kan het nog – tot en met zondag 8 januari om precies te zijn. Daarna sluit de Groenoordhal voor altijd zijn deuren.

Advertentie

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Exit-expo

  1. Ik heb er als klein meisje meegedaan aan gymnastiekwedstrijden.

    Later hebben de kinderen er korfbaltoernooien gespeeld.

    En de huishoudbeurzen.

    Ach, ik zal hem niet missen, maar er lagen wel herinneringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s