Achter het net

Toen Omroep West twee weken geleden trots berichtte dat Den Haag met twee musea in de Museum Top 10 van Tripadvisor was vertegenwoordigd, vreesde ik even dat de regiozender zich weer eens had laten verleiden tot al te lokale berichtgeving. Maar helaas: ons ‘lieflijke Leiden’, zoals Tripadvisor onze stad nogal Suske & Wiske-achtig noemt, vist in de Top 10 van de online reisgids geheel achter het net. Op de pagina over Leiden is nota bene de Rijn als attractie hoger gewaardeerd dan de twee in onze stad gevestigde Rijksmusea. Het Leidse hotel met de hoogste score bevindt zich in Oegstgeest, en alleen tegen de nummer 1-positie van Lundi in de categorie restaurants heb ik helemaal niets in te brengen.

Er was afgelopen maand spijtig genoeg nog zo’n lijstje waarin er voor Leiden maar bar weinig vis op de graat zat. Want met een schamele 36e plaats voor Scarlatti als enige lichtpuntje, valt ook de vangst voor de Leidse horeca in de landelijke Terrassen Top 100 dit jaar vies tegen. De terrassen van bijvoorbeeld Annie’s, de Grote Beer, Dok 2, Barrera en Olivier ontbreken, en dat is als u het mij vraagt niet alleen onterecht, maar ook hoogst eigenaardig – te meer omdat die laatste twee vorig jaar nog wel in de Top 100 stonden, Olivier zelfs op plek 15.

Gelukkig kan er elk moment een ranglijst verschijnen waarin de van oorsprong Turkse broers Abdullah en Umut Tagi het namens de stad van haring en wittebrood traditioneel wél goed doen. En wat heet goed… Vorig jaar hengelden ‘Appie’ en Umut met hun Vishandel Atlantic zelfs de eerste plaats van de roemruchte AD Haringtest binnen, met een niet te overtreffen 10! Omdat hun ‘Leidse nieuwe’ – zo wees mijn eigen onafhankelijke schaduwtest onomstotelijk uit – ook deze zomer weer voortreffelijk is, heb ik er alle vertrouwen in!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s