5165165

Op 1 februari lanceerde de gemeente Leiden een nieuw telefoonnummer, 14071, dat u waar u ook bent zonder kengetal kunt bellen. Meestal regel ik mijn zaken met de gemeente via internet, maar toen ik van mijn wespennesten af moest – twee weken geleden las u er hier alles over -, leek me dat een mooie gelegenheid dit magische nummer eens te proberen. Ik moest nog wel even opzoeken wat dat eenvoudig te onthouden, vijfcijferige nummer ook alweer precies was, maar nadat ik het op internet gevonden had, toetste ik de cijfers vol verwachting in. Er gebeurde helemaal niets.

Er blijken dan ook nogal wat bezwaren aan 14071 te kleven. Ik bel via mijn internetprovider (de volle KPN-dochter XS4ALL), en die ondersteunt dit type nummers niet. Via sommige mobiele providers is het eveneens onmogelijk 14071 te bereiken, terwijl bellen met dit nummer bij andere telco’s buiten uw bundel valt en dus extra kosten met zich meebrengt. Ook via veel bedrijfscentrales en vanuit het buitenland lukt het niet de gemeente op deze op papier eenvoudige manier te bereiken. U kunt het nummer dus inderdaad altijd en overal bellen, maar of u de gemeente ook aan de lijn krijgt, is nog maar zeer de vraag.

Met 14071, dat we delen met de 071-gemeenten Kaag en Braassem, Oegstgeest, Teylingen, Rijnwoude, Leiderdorp en Voorschoten, schieten wij burgers dus niets op. Integendeel zelfs, want als u 14071 toetst of draait en wél verbinding krijgt, moet u eerst nog inspreken voor welke gemeente u belt. Vervolgens wordt u doorgeschakeld. Waarmee? Met, jawel, het ‘oude’ centrale nummer van de gemeente Leiden, 5165165. En geef toe, ook dat is een heel gemakkelijk te onthouden nummer, dat het bovendien wél met alle telefoons en wereldwijd doet. Mijn advies: hoe eenvoudig het nummer 14071 ook te onthouden is, vergeet het!

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Column

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s