Uitje

De vaste lezers van Steeksleutels weten het al: mijn eerste vrije woensdag van het nieuwe haringseizoen snor ik op mijn scootertje naar vishandel Atlantic voor mijn allereerste Hollandse nieuwe van het jaar. Het voert te ver om dit ritje een jaarlijks uitje te noemen, maar ik kijk er wel naar uit. Voor ik ga dek ik de tafel alvast, zodat bij thuiskomst het grote genieten kan beginnen. Drie Hollandse nieuwe, de uitjes apart. Noem het een traditie.

Het was vorige week druk in de winkel aan het Levendaal. Dat is niet zo gek, want dat de haring van de Turkse gebroeders Tagi hoge ogen gooit in de jaarlijkse AD Haringtest is inmiddels óók een traditie. Of ze deze landelijke test dit jaar opnieuw op hun naam weten te schrijven is nog maar de vraag; dat een vergelijkbare lokale haringtest anderhalve week geleden gewonnen werd door een Spakenburgse viskraam uit Leiderdorp is misschien een teken aan de wand.

Vooropgesteld: met de haring van Atlantic was niets mis. De maatjes waren naar mijn smaak hooguit een maatje te klein en ze waren schijnbaar liefdeloos in het plastic bakje gekwakt, maar de smaak was voortreffelijk. Het ging er in de winkel alleen nogal rommelig aan toe. Voor me kwam iemand terug met sliptong die ze niet besteld had, en hoewel ik bij het afrekenen voor de zekerheid nog gevraagd had of de uitjes erbij zaten (‘ja,’ luidde het antwoord, op het bitse af), bleken die bij thuiskomst te ontbreken. Er zijn ergere dingen dan zelf een uitje snipperen, maar na in mijn columns jaar in, jaar uit de loftrompet over Atlantic te hebben gestoken, wat me vorig jaar zelfs de vraag opleverde of ik me als columnist liet sponsoren, was het toch een tegenvaller. Volgende keer beter, hoop en verwacht ik dan maar. En zo niet, dan begint mijn haringseizoen volgend jaar in Leiderdorp.

1 reactie

Opgeslagen onder Column

Een Reactie op “Uitje

  1. waarschijnlijk hadden ze die dag al de uitslag gekregen ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s